Scheurtjes, blaasjes, loslatende verf of verkleuring. Het zijn signalen dat uw schilderwerk toe is aan vernieuwing. Wacht hier niet te lang mee. Deze beschadigingen in uw schilderwerk maakt uw bezit er niet mooier op, maar ook voor de kwaliteit van uw woning speelt schilderwerk een belangrijke rol. Het spreekt voor zich dat wanneer u regelmatig onderhoud pleegt aan uw woning of bedrijfspand dat u daarvan zelf profiteert. Een mooie gevel levert uiteindelijk een meerwaarde op in tegenstelling tot een achterstallig onderhouden gevel. Niet alleen is het belangrijk om de kozijnen aan de buitenzijde in topconditie te houden, de binnenzijde is net zo belangrijk. Onze tip: ’’Pleeg regelmatig onderhoud om uw bezit in topconditie te houden, misschien is planmatig onderhoud iets voor u?’’

Schoonmaken van het schilderwerk

Als u tijdens het ramenlappen het houtwerk ook schoonmaakt blijft u schilderwerk een langere periode netjes. Let er wel op dat het schoonmaakmiddel geen schuurmiddel, alcohol of chloor bevat dit is niet goed voor uw schilderwerk.

Beschadigingen

Probeer te allen tijde fatsoenlijk met uw schilderwerk om te gaan. Deuren, deurkozijnen en dorpels hebben nu eenmaal meer te lijden dan de rest, daar kunnen we niet omheen. Mocht u een beschadiging constateren, laat dit dan zo snel mogelijk repareren en bijwerken met verf.

Kitwerk

Goed kitwerk is net zo belangrijk als goed schilderwerk. Als het kitwerk niet goed is kan er nog zo mooi geschilderd worden maar zal er uiteindelijk toch houtrot kunnen ontstaan door inwatering. Het is van groot belang dat de kitafdichtingen langs het glas goed hechten en intact blijven om dus inwatering te voorkomen. Zowel aan de binnenzijde en buitenzijde moeten de kitranden in goede conditie zijn.

Buiten en Binnen schilderen

Het is belangrijk om de buitenzijde van uw woning of bedrijfspand goed te onderhouden, deze heeft te maken met diverse weersinvloeden die het schilderwerk kunnen aantasten. Als u er op tijd bij bent kost het ons minder tijd en u dus ook minder geld. Ook is het onderhoud aan de binnenzijde van de gevelkozijnen is belangrijk. U kunt de buitenzijde nog zo goed laten schilderen maar als er condens aan de binnenzijde uw hout in komt, dan kan dit ook voor houtrot zorgen. Zorg er dus voor dat de binnenzijde ook goed wordt onderhouden.

Ventileren

Ventileren in huis is heel belangrijk voor u zelf en uw schilderwerk. Zoals u zelf waarschijnlijk wel eens heeft gemerkt kan het aardig vochtig zijn in huis. Als u voldoende blijft ventileren kan dit vocht niet uw hout en/of muren aantasten.

Een grote of kleine klus J.M.G. Schilderwerken staat voor u klaar!